Bejelentkezés

x
Search & Filters

Leander Rising (Words Of Blood, Akela) koncertbeszámoló - 2014. 05.29. Budapest Park



Úgy látszik, hogy egyre több, akár rock-akár nem, zenekar veszi igénybe a komfortos és kívülről-belülről megszépült Parkot. Nem volt ez másképpen csütörtökön sem, amikor a Leander Rising vette kezelésbe a deszkákat, és megnézték, hogy milyen is a Parkos hangulat, és szerintem nem is csalódtak.

A hideg idő ellenére, és a hétköznapi koncert ellenére is szép számban kilátogattak a koncertre csütörtökön, a Leander Rising fellépésére, amit a Words Of Blood és az Akela koncertje előzött meg.

Leanderék a húrok közé az Only Girl-el csaptak. Ekkor még kicsit hátrébb voltunk, de eléggé zavaró volt még onnan is, hogy a gitárok nem szólnak jól, vagy konkrétan nem szólnak sehogy. Aztán a Félőlények-re már minden stimmel, vagy nem, de erről majd később.

A koncerten nagy mozgás volt a színpadon is, jöttek a vendégek sorjában. Először az Öngyötrő című számhoz jött fel a színpadra az első vendég, Csóka Laci, aki Leander helyét vette át a basszer mögött és maradt a színpadon a következő, Hóvirág számhoz, akihez társult Kállai Ernő (hegedűs) is.

 


Aztán volt egy kis operáskodás is, akit név szerint nem ismerek, de a megjelenése és a csodálatos hangja szerintem megtette a hatását a közönségen, óriási ovációval távozott a színpadról.

A koncerten megszokható közönség kedvencek természetesen megszólaltak, mint például a Csak Te, a Viharom Tavaszom, de a 8. főbűn és a Szívidomár sem maradhatott le a setlist-ről.

És amikor közelebb mentünk a színpadhoz, akkor tűnt fel, hogy a dobok mögött bizony nem Béla csücsül, mivel Ő elment turnézni, hanem helyette a szintén nagyon jól képzett dobos, Jankai Valentin ült,, akit a Blind Myself-ből ismerhetünk. Rendesen csinálta a show-t, és néhány száz dobverőt el is hajított a feje fölött a koncert közben…nem volt semmi a srác. A konferálást pedig az Blind Myslef énekese vállalta magára.

Összességében a pár technikai bakit leszámítva, aki kilátogatott a koncertre, az azt kapta, amit mindig is vár Leanderéktől: profi hozzáállást, és kemény, izzadságszagú zúzást!
 



Zorg

 

Fotó: Zsibi, Budapest Park
 

Címkék: 
Leander Rising