Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Mindenki, aki hangszert ragad a kezébe, erről álmodik" - Phoenix Rt. interjúA felvidéki triónak nagyon mozgalmas volt a tavalyi év! Tehetségkutató tévéműsorban szereplés, rakás koncert a hazai legismertebb mainstream bandákkal, mint előzenekar! Szóval nem panaszkodhatnak! Igazi tökös srácok, akik, tényleg zsigerből nyomják a metált, vagy punkot, no meg a Rock’n Rollt! A Rockbook egy évzáró, vagy ha úgy tetszik, évértékelő interjút készített Tamással, Ákossal és Feróval, akik alkotják a bandát!

Rockbook: Szerepeltetek az X faktorban idén, az őszi-téli Tankcsapda turné előzenekara voltatok. Milyen volt így visszagondolva a 2014-es év?

Phoenix RT: Egy remek évet zártunk. Évek óta január elején csapunk egy görbe estét a bandával és egy két sör mellett kitaláljuk a célokat decemberig. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen amit tavaly kitűztünk, megálmodtunk, minden teljesült! Sőt, most talán túl is teljesítettük a terveket!  :D

52 koncert, 2 klip, tavasszal turné a Kowalsky meg a Vegával, nyári fesztiválok, közben X-Faktorban bejutottunk a legjobb 6 zenekar közé, azaz a mentorházba, októbertől pedig a Tankcsapdával zúztunk 25 állomáson, december 31-én meg a Kowalsky meg a Vega és Hooligans zenekarokkal Szilvesztereztünk  a  Barba Negrában. Nagyon pörgős év volt.

Rockbook: Szerettek turnézni? Hogy fogalmaznátok meg a R’n r feelinget?

Phoenix RT: Szerintem mindenki, aki hangszert ragad a kezébe, erről álmodik, hogy turnézhasson, hogy minél több helyen színpadra álljon. 52 koncertünk volt 2014-ben. Durván 15000 km-t toltunk rá a phoenix furgonra. Sok ott alvós buli, sok liter pálinka, bővülő rajongótábor. A legtöbb állomáson már Phoenix Rt pólóban feszítő srácok, csajok vártak minket és énekelték a dalokat. Ez hatalmas erőt, energiát ad.
 


Rockbook: Felkészültetek a turnétemetéses szívatásra? Mire számítotok?

Phoenix RT: A csapda turné utolsó állomásain már lógott a levegőben, hogy a stáb megszívat majd minket, annak ellenére, hogy nagyon jó kapcsolat alakult ki köztünk /berúgtunk párszor/ De most, valahogy a turnétemetéses szívatás elmaradt, ellenben 2013-ban a Road-Kowa turnén megkaptuk, ami jár az előzenekarnak - ez kis videó formájában fenn is van a youtube-n, érdemes megnézni. A kecskeméti és komáromi buli bulikon volt minimális szívatás, amit a közönség nem is vett észre, ellenben dobosunkkal, Ferivel, akinek a fülmonitorjába jó kis romaslágereket énekeltek a stábtagok…

Rockbook: Van valami rítusotok koncert előtt vagy után?

Phoenix RT: Koncert előtt és után pacsizás! Aztán előfordult már, hogy buli után megittunk egy nagysört!

Rockbook: Aki nem nézett tehetségkutató műsort, és nem találkozott még veletek koncerten, annak hogyan jellemezzétek a bandát?

Phoenix RT: Felvidéki rock n roll banda vagyunk. Életünk a színpad, imádjuk ezt az egészet csinálni, és azt mondják, ez le is jön a színpadról. A műfajt egyik ismerősünk így jellemezte: - A metálnál rockosabb, a punknál összetettebb és metálosabb, a rocknál punkosabb. - Azt hiszem, ebben minden benne van !
 


Rockbook: Hogyan kerültetek össze?

Phoenix RT: Phoenix RT-ként 2013 szeptemberétől zenélünk, előtte Phoenix zenekarként működtünk más felállásban. Egyébként a zenekar 2001-ben alakult, Feri az egyetlen alapító tag, de hozzáteszem, hogy akkor még 11 éves se volt :D!Én 2003-ban csatlakoztam a bandához, és akkor indult el a saját dalok írása. Ákossal egy kocsmában találkoztam, ahol előző zenekarával zenélt. Buli után beszélgettünk, aztán mondtam neki, hogy gitárost keresünk, és ha van kedve, szívesen látjuk a bandában. Egyből igent mondott! Ismert minket, sőt azt mondja Phoenix rajongó volt. Mi akkor már túl voltunk két lemezen, klipeken, turnékon olyan bandákkal, mint a Tankcsapda, Rómeó Vérzik. 2010-ben Budapesten a Bandák Csatája tehetségkutatón 67 zenekar közül lettünk elsők.

Rockbook: Felvidéki zenekarként mennyivel nehezebb érvényesülni?

Phoenix RT: Semmivel sem nehezebb szerintem, mint egy magyarországi vidéki zenekarnak. Így, hogy nincsenek határok, és akkor jövünk-megyünk, amikor akarunk nincs gáz.

Rockbook: Milyen zenekarok befolyásoltak benneteket? Kinek mi a kedvence?

Phoenix RT: Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen azokkal a zenekarokkal turnézhattunk, akik kedvenceink, vagyis akiknek a koncertjein pár éve még ezerrel csápoltunk.

Tomi: A Rómeó Vérzik mindenképpen példaértékű számunkra. Kezdetekben Koppányék sokat segítettek, és a mai napig, ha valami kérdésem van, tanács kell bármikor felhívhatom. Felvidéki bandaként, amit elértek tiszteletre méltó. Nekem a kedvenc bandáim közé tartozik a Rómeó. Kedvenc még a Road, a Csapda. Ferink is nagy Tankcsapda rajongó. Aztán külföldi bandák közül az Avenged Sevenfold, Nickelback, Mötley lemezek gyakran üvöltenek a kocsimban!

Ákos: Pantera, James Labrie, Black Label Society és a Tankcsapda!

Rockbook: Ismeritek a mondást: sex, drugs & r n r. Csajokkal hogy álltok? Van érdeklődő?

Phoenix RT:  Háháá… nem repkednek tangák a színpadra, ha erre gondolsz, de igen vannak rajongó lányok, cicire aláírás, fotózkodás, üzenetek, csábító pillantások!  :D Meg egyre több ajándékot kapunk csajoktól, pl. volt már hogy tortát hoztak koncertre, felvarrókat készített egy lány és még sorolhatnánk…! Imáááádjuk öööket :D! És innen is csók nekik!
 


Rockbook: A drogok helyet térjünk ki a tetoválásokra! Kinek van?

Phoenix RT: Drogokkal nem élünk, mi a házipálinka hívei vagyunk  :D

Ákos és én vagyunk tetoválva. Feri még szűz, de előbb - utóbb rajta is lesz szerintem! Egyik nagyon jó barátunk felvidékről - Horváth Laci tetovált engem, Ákoson is van egy tőle származó, de az Ő egész karos tetkója már Fred barátunk műve, aki egyébként a Phoenix RT Crew tagja.

Rockbook: Kedvenc ital?

Phoenix RT:  Whiskey, meg a házipálinka, de egyébként nem vagyunk válogatósak!

Rockbook: Mivel főállásban melóztok Ti is, van idő hobbyra, családra, vagy a zene mindent kitölt?

Phoenix RT:  A turnézás elég pörgős időszak és nem nagyon marad idő másra. Az utóbbi három hónap is úgy nézett ki, hogy melóból gyorsan haza, be a furgonba és irány az adott állomásra. Aztán vasárnap mikor hazakeveredtünk általában legalábbis nálam kidőlés volt. Hétfőn meg indult újra az egész, közben próbáltunk is, szóval ez most egy intenzív időszak volt. Jó nincs mindig 25 állomás 3 hónap alatt, szóval 10-14 állomásnál teljesen más az egész.

Rockbook: Túl vagytok három albumon. Születnek új dalok?

Phoenix RT: Folyamatosan készülnek az új dalok. Szeretnénk tavasszal egy új Phoenix Rt dallal jelentkezni, amihez klipet is forgatnánk. Aztán ha minden jól megy ősszel jönne az új nagylemez. Ezek a tervek :D!

Rockbook: Úgy hallottam, 2015 – ben lesz egy közös turnétok a csajtrióval, a Dorothyval! Meséljetek erről!

Phoenix RT: Úgy gondoltuk ideje lépni és megpróbálni egy saját turnét, szóval idén tavasszal nem előzenekarként járjuk majd az országot, hanem saját bulikat szervezünk le. Aztán jött az ötlet, hogy a csajokkal közösen még érdekesebb lenne, mivel ők is hasonló cipőben járnak, voltak már előzenekara  a Csapdának,  Road-nak, Fishnek. Az állomások szervezés alatt, az biztos, hogy lesz felvidéki állomás is, de többségben Magyarországon zúzunk majd. Pontos infók hamarosan a facebook-os oldalunkon: https://www.facebook.com/phoenixrt?fref=ts

Rockbook: Egyéb tervek vannak?

Phoenix RT: Szóval az idei tervek között szerepel az új album, új klip, tavaszi turné, szeretnénk minél több fesztiválon fellépni…És a lényeg, hogy legalább olyan fasza évet zárjunk, mint 2014 volt!

Rockbook: Köszönjük!
 


Juhász Peti
 

Címkék: 
Phoenix Rt.