Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nita Strauss: "mindig is funkcionáló alkoholista voltam..."



Nita Strauss-t elsősorban Alice Cooper csapatából ismerhetjük, de nemrég kiadott egy szólóalbumot is, korábban pedig a The Starbreakers tagja volt, amelyben együtt zenélt a Huntress énekesnőjével, Jill Janus-szal, aki idén augusztusban öngyilkos lett. Nita most róla és saját alkoholproblémájáról is beszélt.
 
"Jill az egyik legjobb barátnőm volt, így pontosan tudtam, min megy keresztül. Egyébként sem titkolta soha a nehézségeit, a rajongóknak is nyíltan beszélt a depresszióval és a mentális betegségekkel folytatott harcáról, mert ezzel is erőt akart adni másoknak. Még sosem voltam olyan szomorú, mint akkor, amikor megtudtam, hogy meghalt. Nagyjából egyszerre hagytuk abba az ivást, és én sokkal jobban szenvedtem emiatt, mint ő.
 
Tizenéves korom óta turnézom és eleinte úgy éreztem, csak akkor tudok beilleszkedni az idősebb zenészek közé, ha megiszom velük egy-két sört, aztán szép lassan egyre rosszabb lett a helyzet, ugyanakkor mindig is funkcionáló alkoholista voltam, vagyis sosem ment a színpadi teljesítményem rovására az ivás, nem szédelegtem, nem estem ki a ritmusból és nem nyúltam mellé a gitáromon, így Alice sem szólt semmit, hiába nem iszik egy kortyot sem évtizedek óta. Alice nagyon elfogadó és nyitott, senkit nem ítél el semmiért, de akkor biztos elbeszélgetett volna velem, ha elkezdek rosszul játszani a piálás miatt. Mindig attól féltem, hogy majd ítélkezni fognak, amikor meghívnak valamire és én azt válaszolom, hogy kösz, nem iszom, de szerencsére semmi gond nincs ebből, sőt, manapság egyre több az olyan zenész, aki inkább a józanságot választja a túlzott bulizás helyett."