Bejelentkezés

x
Search & Filters

Piszkos rock ’n’ roll Budapestről - Turn Signals: ’Take a Ride’ EP (lemezkritika)

Nemrégiben mutatta be három dalt tartalmazó ’Take a Ride’ elnevezésű kislemezét a fővárosi rock ’n’ roll csapat, a Turn Signals. A zenekart Iliás Ádám (The Trousers, Supersonic), Bakó Balázs (Dope Calypso, The Bits, Supersonic) hozta össze, majd kicsivel később Derecskei Zsolt (Belmondo, The Bits) és Kelemen László (Dope Calypso, Haunebu) is csatlakozott hozzájuk. Az énekesi poszt így is betöltetlen maradt, de a basszusgitár mellett Ádám felvállalta a frontemberi szerepet. Később három tag egyéb elfoglaltságai miatt búcsút vett a Turn Signals-től, és jelenleg Iliás Ádám (ének, basszusgitár) és Láng Miklós (gitár, billentyű) tagja a zenekarnak.

A rock ’n’ roll duó első kislemeze 2014. november 12-én jelent meg. A produceri munkálatok Ádám nevéhez fűződnek, a keverés és a masterelés pedig Békei István mellett a másik The Trousers tag, Cs. Szabó Zoltán közös munkája.

A címadó dal egy igazán nyers dögös dirty rock ’n’ roll riffel indít, és a refrén dallammal, valamint az echo-s effektekkel egy könnyedebb, fülbemászó darab kerekedik ki belőle. Első hallásra nekem a késői Oasis jutott eszembe a dalról.

A második ’Too Good’ című dal a személyes kedvencem. A ritmusos ütemek a klasszikus rock ’n’ roll korszakot idézik, mely hatásokkal igazán táncolható nóta született. A szövegért pedig egy hatalmas pacsi az elkövetőnek!

Végül, de nem utolsó sorban a ’Caught On Stream’ című darab került fel a lemezre, melyben inkább az indie hatások érvényesülnek. Egy rém egyszerű dalról beszélünk mind a szöveg, mind a zene tekintetében, mégis beleillik a Turn Signals által képviselt zenei világba, és a kislemez összképébe.

Összességében elmondható, hogy egy változatos ütős kislemezzel jelentkezett a fővárosi csapat. 9/10-re értékelem a kiadványt. Reménykedem benne hogy lesz folytatás. Csak így tovább!

Facebook: https://www.facebook.com/turnsignalsmusic?fref=ts

 


Mocsok


 

 

Címkék: 
Turn Signals