Bejelentkezés

x
Search & Filters

Red Hot Chili Peppers: John Frusciante-nak kétségei voltak a visszatérését illetően



2019 végén érkezett a hír, hogy John Frusciante visszatért a Red Hot Chili Peppers-be, a napokba pedig meg is jelent az első vele készített új dal, a Black Summer, amelyet április 1-jén az Unlimited Love című album követ majd, és június 15-én élőben is elcsíphetjük a bandát a Puskás Arénában. A rajongók nagyon örülnek, hogy a gitáros ismét csatasorba állt, neki azonban voltak kétségei ezzel kapcsolatban.
 
 
John Frusciante: "Flea bogarat ültetett a fülembe, amikor felvetette, hogy visszatérhetnék, de el is bizonytalanodtam. Emlékszem, hogy épp otthon ültem a gitárommal a kezemben és belegondoltam, hogy milyen rég nem írtam semmiféle rockzenét. Abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán menne-e még."
 
Anthony Kiedis: "azon kaptuk magunkat, hogy eléggé lelassultak a dolgaink és egy kicsit megfeneklettünk. Hiányzott a lendület a zenekarból. Aztán Flea-vel szinte egyszerre pattant ki a fejünkből az ötlet, hogy jó lenne újra bevonni John-t valamilyen formában. Egy ideig teljesen elvolt a saját kis világában, de akkoriban ismét felbukkant a mi köreinkben és újra felvettük vele a fonalat."
 
Flea: "nagy váltást jelentett, hogy megváltunk Josh Klinghoffer-től, aki tíz évig velünk volt. Mindenkit megviselt egy kicsit érzelmileg, de szerencsére sikerült barátságban lezárnunk ezt a fejezetet. Josh nemcsak nagyszerű zenész, hanem igazán figyelmes, kedves és intelligens ember is. Igazi csapatjátékos. Ugyanakkor az is tény, hogy John-nal könnyebben ment a közös alkotói munka, mert jobban egy hullámhosszon vagyunk. Csak leültünk együtt zenélni és mi magunk is kíváncsian vártuk, hogy mi sül ki belőle. Nagyon izgalmas volt."
 
Anthony Kiedis: "időnként megesik, hogy túlságosan is eluralkodik rajtunk a versenyszellem és ez vitákhoz vezet, de most szerencsére nem volt ilyen. Kölcsönösen a legjobbat hoztuk ki egymásból."