Bejelentkezés

x
Search & Filters

"A rock örök és elpusztíthatatlan" - Ma 65 éves Schuster Lóránt, a P. Mobil atyja!

Ma ünnepli 65. születésnapját Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője, 1998–2002 között a fővárosi közgyűlési képviselője.

1949. május 20-án született Budapesten Schuster János és Virágh Katalin gyermekeként. Magyar-angol szakon érettségizett a Corvin Mátyás Gimnáziumban.

A kecskeméti repülőtéren volt őrkatona, innen hat hónap elteltével leszerelték. Az akkori vezetés tíz éven át nem engedélyezte, hogy együttesének, a Gesarolnak, majd a P. Mobilnak lemeze jelenjen meg. Zenekarvezetőként sajátos felállást valósított meg: nem játszik hangszeren és nem énekel szólót, hanem a színpadon show-manként (konferálás, tapsgép, valamint az általa „vizuális karó” néven emlegetett látványelemek) a közönséget hozza hangulatba. Emellett intézi az együttes ügyeit és a dalszövegek többségét is ő írja. 1985 óta kulturális szolgáltató cége van. Szerkesztett és vezetett is rádióműsorokat, munkatársaival létrehozta a Magyarock Alapítványt. A MIÉP-nek a párt VI. Országos gyűlésén lett tagja. 1998-ban az önkormányzati választásokon a Fővárosi Közgyűlés képviselőjévé választották, valamint tagja volt a Kulturális Bizottságnak is.

 

Tőle származik a legendás mondás: "A rock örök és elpusztíthatatlan".

Boldog Születésnapot Lóri!

 Forrás: wikipédia

Címkék: 
P. Mobil
Schuster Lóránt