Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sziget Fesztivál 2014 - Újra hazai bandák a NagyszínpadonA Sziget Fesztiválköztársaság a világ talán legsokszínűbb „országa”, ahol egy hét alatt több mint 60 nemzet előadói fordulnak meg. A legnagyobb számban – több mint kétszázan - azonban a magyar fellépők képviseltetik magukat, egyrészt egy nekik dedikált és újra szabadtéri színpadon, de több más műfaji helyszínen is, ahol az adott szcéna legjobb hazai csapatai lépnek fel. Sőt, idén újra lesznek magyar bandák a Nagyszínpadon is.

Két jó hír érkezett a Sziget háza tájáról a magyar zene kedvelőinek. Egyrészt újra szabadtéren, és az egyik legforgalmasabb „csomópontban” lévő színpadon mutatkozhatnak be a legjobb hazai bandák és előadók. Másik újdonság, hogy újra több honi zenekar is fellép a Nagyszínpadon.

 


Szabadtéren a magyar „nagyszínpad”

A magyar zene központi helyszíne tehát a - megnövelt méretű és nézőterű - Petőfi Rádió – Volt Fesztivál színpad lesz, ahol naponta délután kettőtől sorjáznak majd a programok, a magyar zenészek legjavát felvonultatva. Az egy hét alatt több mint ötven fellépő adja itt majd egymásnak a mikrofont a Mínusz Egyedik naptól vasárnapig. Itt lesz a Bábel Zenekar, az Óriás, A Belmondo, a Road, A Fish!, a PUF, a Grand Mexican Warlock, a Halott Pénz, a Riddim Colony, a Hősök, a Magashegyi, a 30Y, a Hangtapasz, az Elefánt, Sena, az Antilop Horror, a HS7, a Vad Fruttik, a Van Zozéka, a Turbo, az Anna and Barbies, a Supernem, az Intim Torna Illegál, a The Carbonfools, Both Miki és a Palimo Story, Odett, a Middlemist Red, az Ocho Macho, a Ladánybene 27, a Brains, a Bohemian Betyars, a Hangmás, a Tudósok, a Kaukázus, Deniz és Péterfy Bori. Ezzel még nincs vége: késő esti sávban akusztikus koncerteket hallhatunk majd ugyanitt. Jön a Leander Rising Akusztik, a Roy és Ádám Akusztik, a Cimbaliband, a Ganxsta Jazz, az Alvin és a Mókusok Unplugged. Hajnalban pedig parti zárja minden nap programját. Mi több: itt lesz - Szigetzáró buliként – vasárnap este a Sziget alapító Müller Péter Sziámi formációja az ... and Friends akusztik koncertje is, zenészbarátokkal kiegészülve.

 


Újra magyarok a Nagyszínpadon

Magyar zenekar adja a nyitóbulit az idei Nagyszínpadon. A Sziget ezévi „himnuszát” is jegyző Iván and the Parazol a Mínusz Egyedik nap első fellépőjeként kapott lehetőséget a szervezőktől. „Túl azon, hogy a Sziget himnuszt adó zenekarnak igyekeztünk nagy hazai és nemzetközi megjelenést adni a kampány során, szeretnénk egyéb lehetőségeket is kínálni ismertségük növelésére. Amellett, hogy kapcsolataink révén segítjük majd őket a nemzetközi porondokon, úgy gondoltuk, hogy a Sziget Nagyszínpadán is helyet biztosítunk számukra” – mondta Gerendai Károly.

Talán nincs is pop-rock szerető hazai fül, ami ne hallott volna a Nagy-Szín-Pad kezdeményezéséről, melyben hazai zenekarok mérettettek meg, s a győztesek a nagy hazai fesztiválok fő műsoridejében léphetnek fel. Bár az eredeti díjak közt nem szerepelt, de amellett, hogy a döntősök a Sziget magyar „nagyszínpadán” kapnak lehetőséget, a szervezők - egyfajta különdíjként - a nyertesnek a Nagyszínpadon kínálnak helyet.  Mary Popkids – Nagy-Szín-Pad, Nagy-Szín-Pad!

A Sziget 2013-as „himnuszát” adó Punnany Massif már tavaly is feszegette a magyar színpad határait. ”Idén úgy döntöttünk, látva a Punnany rajongótábor robbanásszerű növekedését, hogy azon kevés zenekarként, akik a Nagyszínpadra „érettek”, most helyet kínálunk ezen a színpadon” – ad magyarázatot Gerendai.

 


A szervezők egyelőre titokzatoskodnak még egy magyar nagyszínpados fellépővel kapcsolatban, de a megállapodásuk értelmében nem tehetnek mást. Július 26-án azonban lehull a lepel, s kiderül, ki lesz az a magyar zenekar, aki főműsoridőben, a Mínusz Egyedik napon, a Blink 182 előtt ad majd koncertet.  
 
Aki alaposabban megvizsgálja a Sziget idei felhozatalát, látja, hogy az A38-on lép fel az Irie Maffia. Mivel ők is kinőtték már a magyar színpad méreteit, nekik a szervezők a Sziget második legnagyobb színpadán, ebben a 10 ezres befogadó képességű megasátorban biztosítottak idén már helyet.

Ezzel természetesen nem ért véget a magyar fellépők sora, hisz’ az Világzene Falutól a Tribute színpadig, a Colosseumtól az Egyetemek Utcájáig, a Blues-Ír színpadtól az Európa Színpadig mindenhol felbukkannak majd hazai előadók, bandák, Dj-k, több mint kétszázan. Itt lehet szemezgetni: www.sziget.hu

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/SzigetFestival

 

Címkék: 
30Y
Road
Vad Fruttik
Óriás
Supernem HS7
Turbo
PUF
fish!