Bejelentkezés

x
Search & Filters

Szebelédi Zsolt, a P. Mobil dobosa metálosította a 'Lila fecske' című gyerekverset

Zenész felmenőkkel rendelkező interjúalanyunk a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett dob szakon, de emellett gitározik és énekel is. Meg zenét is szerez. Még nincs harminc éves, öt éve a P. Mobilban dobos, egyik alapítója a VálaszÚt zenekarnak. Tavaly nyáron indított egy saját zenei csatornát a youtube-on,  ahol még jobban kiteljesedhet zeneileg. A téli klub turné közben kaptuk el egy rövid telefonbeszélgetésre:

Rockbook: - Az egyik bandáddal (P. Mobil)  megy a „Tudom, hogy ki vagyok” idei, 2015-ös turné a klubnapokkal megspékelve, a másikkal a VálaszÚt-tal szintúgy koncertezel a maradék idődben. Emellett szervezel, próbálsz és gyerek verset metálosítasz a saját Youtube csatornádon, amin van már két nóta. Mesélj erről egy kicsit!

Szergya: - 2014. júniusban elindult Szergya névre hallgató Youtube csatornám, ahol főleg saját számokkal és dob orientált zenékkel, feldolgozásokkal fogok jelentkezni legtöbbször vendégművészek társaságában. Lesznek sűrűn visszatérő zenészek, de a koncepció az, hogy minél több jó muzsikussal működjek együtt, ezáltal tanulni és bemutatni a zenei világomat. Az első dalom és klipem az „Írhatunk egy új legendát” egy aktuális témát boncolgat: elmenjünk vagy maradjunk-e azon a helyen, ahol élünk? Ezt a két világlátást két nagyszerű énekes képviseli. Az itthon maradást és az összefogást szorgalmazó szereplő Baranyi László (P.Mobil), az elvándorlást sürgető pedig Kiss Zoltán (ZBB, Iron Maidnem, Ego Project, Run for Power, Korál Forever). Gitározik Móczár László (VálaszÚt, Szotyola), basszusgitározik Tarnai Dániel (P.Mobil). A dalban van egy elég hosszú dobszólóm is, a mondanivaló hangulatát tükröző visszatérő zenei motívumra.

A második szerzeményemet, ami most jött ki pár napja, ott forgattuk, ahol a P.Mobil őszi-téli klubnapokat tartjuk, a ferencvárosi Crazy Mamában. Fogadjátok Tőlem szeretettel! A Szergya Youtube zenekar második száma Nemes Nagy Ágnes versének feldolgozása, a „Lila fecske”, melyet Saróka Liliána énekes, gitáros zenésített meg korábban, majd ezt átdolgozva metálosítottam a most hallható formába.

 A verset ismertem és szerettem is gyerekkoromban, de amikor meghallottam Lili előadásában   - amit hihetetlen jó stílusérzékkel zenésített meg - rögtön belehallottam a rock zenekaros hangzást. Először is leszedtem, amit Lili gitározott, és elkezdtem agyalni, hogy hogyan lehetne ezt zenekarosan játszani. Köszönöm Vörös Nándornak (operatőr) és Seeger Attilának (világosító, ötletgazda) az önzetlen segítséget, és köszönöm zenészbarátaimnak Saróka Liliánának, Móczár Lászlónak (VálaszÚt zenekar) és Czine Attilának (VálaszÚt zenekar) az összes hangot!

A zenekaros verziót elég hamar összehoztam, aztán szóltam Válaszutas barátaimnak: Móczár Lacinak és Czine Atinak. Azért hívtam őket, mert bennük meg van az a rockos-metálos világ, ami ehhez a dalhoz kell. Amikor a dal már nagyjából összeállt, a vers mondanivalója is hangsúlyosabb lett számomra. Az egyszerű gyermekversnek titulált mű még inkább megmutatta, hogy nem csak gyerekeknek szól.
 


Rockbook: - Milyen sűrűn fogsz jelentkezni új dalokkal, esetleg feldolgozásokkal ezen a csatornán?

Szergya: - A jövőben a zenei ötletektől és az időtől függően fogom közzétenni az újabb videókat. Most van jó pár ötletem, amit szeretnék megvalósítani. Ami már biztos, hogy a közeljövőben együtt fogok dolgozni és Somogyi Remig gitárossal. Nagyon bízom benne, hogy közönség is legalább annyira fogja élvezni a végkifejletet, amennyire mi élvezzük a dalok elkészítését.


Juhász Peti

 
 

Címkék: 
Szebelédi Zsolt
P. Mobil