Bejelentkezés

x
Search & Filters

Videóinterjú John 5-val, Rob Zombie gitárosával - 2014.06.26. Budapest Park, Aerodrome Fesztivál2014. június 16-án került megrendezésre a Budapest Parkban az első – és reméljük nem az utolsó – Aerodrome Fesztivál a Limp Bizkit, Rob Zombie, a Battlecross és a Powerman 5000 zenekarok közreműködésével. A Rockbook Rockmagazin Rob Zombie gitárosát, John 5-t kapta mikrofonvégre Mészáros Fanni kollegina jóvoltából. A cikk alatt a feliratozott videóinterjú is megtekinthető.

Rockbook: - Tudjuk, hogy nem volt sok időd Budapesten, de hogy tetszik? Volt egy kis időd körülnézni?

John 5: - Egy kicsit volt időm körülnézni, mert már volt itt régebben, azt hiszem Marylin Mansonnal. Hihetetlenül gyönyörű, Egyszerűen minden gyönyörű, nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Nem emlékszem mikor voltam itt utoljára, de több mint 10 éve.

Rockbook: - Örülünk, hogy ezt mondod. Tudnál egy kicsit mesélni az új albumodról? Mi a helyzet az új slágereddel, ami úgy tudjuk, hogy holnap fog megjelenni?

John 5: - Ez egy másik instrumentális felvétel, aminek „Careful With That Axe” a címe. A gitár a balta megfelelője, és olyanoké, akiket gyerekként hallgattam, mint például Al Di Meola és másik country előadók, és emberek, akik befolyásolták az életem, miközben felnőttem, sosem tudtam a gitározás hova fog vinni. Van egy másik jelentése, a „Careful With That Axe” és még néhány dal cím, ami régebben történt gyilkosságokat fejez ki. Mindenféle zenei stílus megtalálható benne, az emberek szerintem szeretni fogják. Az első sláger, a „This is My Rifle” egy elismerés Al Di Meola számára, az egész nagyon király, az embereknek eddig tetszett.

Rockbook: - Mik és kik voltak az inspirációid, amikor dolgoztál az albumon?

John 5: - Imádom Jerry Reed-et, csináltam pár cover dalt, Al Di Meola, akit már korábban is említettem, néhány spanyol zenész, ez egy összegzés azokról, akiket hallgattam miközben felnőttem.

Rockbook: - Kik vettek részt az album készítésében? Ki volt a producer?

John 5: - Én voltam az album producere és Rodger Carter, aki dobol is az albumon. Matt Meason játszik a basszusgitáron, aki játszi Elton John-t, David Lee Roth-t és még sok más előadó zenéjét. Csak 3 előadó vesz részt a lemezen, de nagyszerű, nagyon izgatottak vagyunk miatta.

Rockbook: - Nagyszerűen hangzik, és is várom! Rob azt nyilatkozta a Billboard.com-nak, hogy júliusban befejezi a banda az albumot. Mikor fog megjelenni? Mit várhatunk?

John 5: - Az új Zombie lemez? Még mindig dolgozunk rajta, a kezdeti fázisban vagyunk, de nagyon jól megy a dolog, mindenki nagyon várja, nagyszerű dalokat írtunk, és folytatjuk a munkát az európai turné után. Utána boldogan visszajövünk hozzátok srácok, ha szeretnétek!

 

John 5 és Mészáros Fanni

 

 

Rockbook: - Igen, szeretnénk! Az egyedi ruhák, a smink, az őrült színpadi kellékek mindig nagy részét alkotják a RobZombie koncerteknek. Ezek a zenekar saját ötletei vagy van külön stylistotok aki megcsinálja?

John 5: - Minden tag maga találja ki a kinézetét. A színpadi show (van egy DVD-nk, a Rob Zombie Horror Picture Show) elemeit mindig Rob találja ki. Általában mi találjuk, ki hogyan nézzünk ki, a személyiségünktől függően a színpadon, de Rob ötlete hogy hogyan nézzen ki a színpad, hogy mik legyenek a kellékek. A fények, a design és az összes többi cucc.

Rockbook: - Király! Mióta zenész vagy, melyik zenekarban tudtál legjobban kibontakozni, mint művész? Még mindig jóban vagy a régi zenekar tagokkal a múltadból?

John 5: - Igen. Mindenkivel a múltamból szoktam néha beszélni, és tudod, még mindig barátok vagyunk Mansonnal és Twiggyvel és David Lee Roth-al mindig szoktam beszélni, nincs rossz szájízem senkivel kapcsolatban.

Rockbook: - Szuper, jó neked! Tudjuk, hogy van családod, hogy tudsz egyszerre férj, apa és rock sztár lenni? Elég nehéznek tűnik.

John 5: - Igen, az, nagyon nehéz csinálni, de tudod, már olyan régóta csinálom, hogymár megtaláltam a módját. Mikor elmegyek, akkor mindenki szomorú, mert mikor otthon vagyok, akkor mindent csinálok, mindenről gondoskodok, szóval ez nagyon nehéz mikor elhagyok mindenkit, mert általában én rendezek mindent. Ez nehéz.

Rockbook: - Dolgoztál az előző RobZombie film zenéjén, a „Lords of Salem”-en. Az új Zombie film zenéjét, a „31”-et is te fogod írni?

John 5: - Igen, én fogom a „31” zenéjét csinálni, ésRob is részt fog venni benne, együtt fogunk dolgozni rajta. Nagyon király lesz!

Rockbook: - Tudnál valamit mondani a filmről, vagy az még titok?

John 5: - Hát, ez Rob dolga, nem igazán tudok mit mondani, csak annyit mondott, hogy csinál egy új filmet és szeretné, hogy én írjam a zenét, szóval úgy voltam vele hogy, „Oké, csináljuk!” Legalább annyira kíváncsi vagyok rá, mint te, hogy miről fog szólni.

Rockbook: - Köszönjük a beszélgetést!

 

Az Aerodrome Fesztivál beszámolóját itt olvashatjátok.

 

A magyar feliratot jobb oldalon alul, a Feliratok fül alatt tudjátok bekapcsolni!

 

 

koRnfanni
 

Címkék: 
John 5
rob zombie