Bejelentkezés

x
Search & Filters

74 éves korában elhunyt a The Doors billentyűse, Ray ManzarekEgy szomorú hír terjedt el tegnap (május 20.) a zenei világban Ray Manzarek-ről a The Doors legendás billentyűséről, aki 74 éves korában, hosszú betegeskedés után elhunyt. Manzarek Németországban halt meg és már régóta epevezeték rákban szenvedett.

Az ő kezdeményezésével alakult meg a The Doors együttes 1965-ben, John Densmore-ral, Robby Krieger-rel és a néhai Jim Morrison-nal. A csapat a korszak egyik legjelentősebb zenekarává nőtte ki magát, olyan klasszikus dalokat tudhatnak magukénak, mint a Light My Fire, a Break On Through, a People Are Strange és sok más emlékezetes sláger. Jim Morrison 1971-es halála után Manzarek és Krieger újjáélesztette a The Doors-t, olyan énekesekkel, mint a The Cult frontembere Ian Astbury, vagy a Fuel zenekar énekes/gitárosa Brett Scallions.

Robby Krieger a következőket nyilatkozta elhunyt barátjáról:

„Mélyen elszomorított a hír, hogy a zenésztársam, és barátom Ray elment. Nagyon örülök, hogy vele játszhattam a Doors legnagyobb slágereit. Hatalmas része volt az életemnek, és nagyon fog hiányozni.”

Ray feleségét Dorothy-t, és fiát Pablo-t hagyta el. A család virágok helyett, adományokat kért a http://www.standup2cancer.org-nak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: 
The Doors
Ray Manzarek