Bejelentkezés

x
Search & Filters

AC/DC – Jövő hónapban jelenik meg az "A korai évek Bon Scott-tal" című könyvBon Scottot gyakran úgy emlegetik, mint a rockzene történetének legnagyobb frontemberét. 1980. február 19-én tragikus körülmények között hunyt el, de emléke tovább él a zenén keresztül, amit az Ac/DC-vel alkotott.

Az 1975-ös ausztrál "High Voltage" albumtól egészen az 1980-as "Highway To Hell"-ig, Bon Scott és az AC/DC egy olyan globális erőt jelentett, amivel számolni kellett.

Az AC/DC 1973-ban alakult, de igazán jelentőssé akkor vált, amikor 1974 második felében a skót-származású énekes, Ronald Belford Scott is csatlakozott a bandához. Az AC/DC Scott segítségével jutott fel a siker legendás magasságaiba. Habár a zenekar sikerei nem jöttek gyorsan, ők kiadtak egy sor lenyűgöző albumot, és kétséget kizáróan ők voltak az 1970-es évek legfelvillanyozóbb élő rockzenekara.

Az együttes későbbi sikerei ellenére Bon Scott 1974 és 1980 közötti időszakát sokan gyakran úgy emlegetik, mint a zenekar legtermékenyebb alkotói korszakát. Azokban az években született az 1976-os "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", az 1977-es "Let There Be Rock" és az 1978-as "Powerage", valamint nem utolsó sorban a ma már legendássá vált élő album, az "If You Want Blood You've Got It" 1978-ból.

A két ausztrál albummal együtt az öt nemzetközi stúdióalbum – csakúgy, mint más egyéb kiadványok Bon Scott közreműködésével – és az "AC/DC - The Early Years With Bon Scott" című könyv

Bon Scott hagyatékának méltó elismerései, és örök emlékeztetői annak, hogy az 1970-es évek milyen jelentős időszak volt az AC/DC számára. A zenekar történetének legkreatívabb periódusa 1973-tól Bon Scott 1980-as haláláig tartott.

 

Címkék: 
ac dc
Bon Scott