Bejelentkezés

x
Search & Filters

34 éve holtan találták Bon Scott-ot az AC/DC legendás frontemberét1980. február 19-én, kedden holtan találták meg az AC/DC legendás frontemberét, Bon Scott-ot, aki előző éjjel a barátaival ivott, másnap az autójában találták meg. A saját hányásába fulladt bele. 33 éves volt.  

Barátja, Alistair Kinnear a következőket nyilatkozta a Metal Hammer magazinnak 2005-ben.

„Bon nem volt magánál, így a kocsiban hagytam. Felhívtam a barátnőjét, Smith-t, aki azt mondta, gyakran el szokott ájulni. Így az volt a legésszerűbb, hogy otthagyom a kocsiban aludni.”

Kinnear azt is elmondta, hogy lehajtotta a kocsi háttámláját, hogy kényelmesebben aludhasson az énekes, majd másnap ő talált rá, de ekkor Bon már nem lélegzett. Azonnal a King’s College kórházba vitte, de megérkezésükkor már halott volt.

Még ebben az évben a zenekar felbérelte Brian Johnson-t és elkészítették a ’Back In Black’ albumot. Angus Young egy nyilatkozatban elmondta, a ’Hells Bells’ elején a harangszót Bon Scott emlékének írták. A ’Back In Black’ 1980 nyarán jelent meg, és mindmáig az egyik legtöbb példányszámban eladott AC/DC album.

 

AC/DC - It's a Long Way To The Top (If You Wanna Rock N' Roll)

 

 

 


 

Címkék: 
Bon Scott
ac dc