Bejelentkezés

x
Search & Filters

A birminghami repülőteret Ozzy Osbourne után akarják elnevezniA Black Sabbath-nek köszönhetően az angliai Birmingham városát méltán kinevezhetjük a heavy metal szülőföldjének. A napokban Jim Simpson, a Black Sabbath elsőszámú menedzsere kampányba kezdett, hogy a helyi repülőteret átnevezzék a zenekar ikonikus énekese, Ozzy Osbourne után.

Anglia gazdag rock ’n’ roll történelmét már korábban is megünnepelték hasonló módon, ugyanis Liverpoolban, ahonnan a Beatles indult, már áll egy John Lennon nevű repülőtér. Ennek fényében Simpson azt próbálja elérni, hogy Birmingham repterének neve legyen inkább Ozzy Osbourne International Airport.

„Ha vannak Black Sabbath-ellenesek” mondta Simpson a Birmingham Mailnek, „akkor én tudok olyan lépést kezdeményezni, ami alaposan zavarba hozná őket. Nevezzük át a repülőterünket! Hogy hangzik az a név, hogy „Ozzy Osbourne International Airport”? Az üzenet, amit ez közvetítene, kétségbe vonhatatlanul nemzetközi, magabiztos, erőteljes és felejthetetlen. Azt mondja: „Hé, világ! Mi büszkék vagyunk a szülötteinkre.” Lehet, hogy Ozzy nem volt mindig az erényesség mintaképe, de azért ő egy ízig-vérig birminghami flótás.”

Birmingham hivatali tanácsosa, Philip Parkin a következőképpen reagált a felvetésre: „Érdekes ötlet, és mi nyitottak vagyunk mindenre, de szerintem egy ilyen jelentős döntést nagyobb körben kellene megvitatni, hiszen a repülőtér az infrastruktúránk egyik központi eleme. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak az emberek, amikor meghallják az ötletet.”

Címkék: 
ozzy osbourne
black sabbath