Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egyetértés van, demokrácia nincs! - Supernem interjúA Supernem Media Markt színpados buliján mindenki ugrált. A tudományos-fantasztikus (vagyis tufa) pop hazai képviselői keresetlenül őszinte, remek hangulatú bulit toltak.

Fezen: - Hát, szevasztok, hogy vagytok manapság?

Papp Szabi: - Helló, fantasztikusan, a fesztiválszezon kellős közepén, lassan a vége felé. Nagyon jó kis nyarat könyvelhetünk el, jók voltak a bulik. És izzadunk, mint a ló.

Fezen: - Miért tudományos-fantasztikus ez a pop?

Papp Szabi: - Vettük föl a lemezt és a stúdióban kimentünk cigizni, és akkor így kipattant, hogy "tufa pop". Mert ez most így milyen zene, hát tufa pop. És erre a Tibi rögtön mondta, hogy a tufa, az tudományos-fantasztikus. Ez annyira jól cseng, remek irányadó lett nekünk a további munkálatokhoz, és ezért ez lett a lemez címe.

Fezen: - Ez derék. És hogyhogy ilyen rövid lett ez a lemez? Nincs fél óra...

Mózsik Imre: - Kidobtunk 3 dalt. Ezek megvoltak ilyen háromnegyedig, de végül a Szabi és a producerünk, a Japi (Takács 'Jappán' Zoltán) elég egységes hangulatú dolgot akartak. Az a döntés született, hogy legyen inkább rövid, de velős, mint hosszú és magyarázkodni kelljen, hogy ez a dal azért került fel, mert...

Papp Szabi: -Ez így lett kerek.

Fezen: - Mi a titka a stabil felállásnak? Nálatok nincsenek nagyon tagcserék...

Papp Szabi: - Ez egy nagyon fontos dolog, össze vagy zárva a stúdióban, a buszban a többiekkel folyton, nagyon érzékeny dolog, hogy milyen emberekhez kötöd hozzá magad. Mi szerencsére tizen x éves barátságot ápolunk egymással, és az igazi titok az, hogy el tudod a másikat küldeni a jó bús p---ba, ha az kell. Ez nagyon fontos.

Mózsik Imre: - Viszont le is tudjuk a másikat smárolni, ha olyan a helyzet.

Papp Szabi: - Szóval ez nagyon fontos, hogy ki legyenek mondva a dolgok, és mindenkinek legyen beleszólása mindenbe. A Supernem így működik.

 Fezen: - Demokrácia van?

Papp Szabi: - Nincs. És ezt a szót inkább hagyjuk is.

Mózsik Imre: - Mindig szituációtól függ, hogy van-e értelme egyáltalán beleszólni az adott döntésekbe vagy nincs. Együtt döntünk, de mindig ahogy kell. Volt egyébként egy kritikus időszak emiatt, pont most a tufapop időszakban kissé szétszóródtunk agyilag, meg minden és ez egy nagy próbatétel volt, hogy át tudjuk-e ezt vészelni együtt. Ez még a tufapopos sikerek előtt volt. Szerencsére át is vészeltük és siker is lett.

Fezen: - Elégedettek vagytok a visszajelzésekkel?

Papp Szabi: - Abszolút. Szerintem elég erőset léptünk előre zeneileg, koncerthangulatilag, ezzel a lemezzel. Plusz ugye bevettük a Bálintot (Kubányi Bálint, billentyűk) a zenekarba, ő nagyon jó ember. Már nem úgy értem, hogy mindig hoz Túró Rudit ajándékba, hanem nagyon jól tudja, hogyan is fér ő bele a Supernembe.

Mózsik Imre: - Egyre több billntyűs téma volt, gépekkel meg nem akartunk már dolgozni. Egyértelmű volt, hogy kell valaki. Nem sokat szarakodtunk, bevettük és tök jól sült el. Az első naptól teljes jogú tag volt és a Bálint az az ember, akivel ez működik is.

Fezen: - Mik a tervek idénre?

Papp Szabi: - Még javában tart a fesztiválszezon, van még hátra pár nagyobb bulink, meg nyomunk akusztikus szetteket is budapesten a Kobuci Kertben augusztus 19-én, ha valakit érdekel. Remélem, mindenkit! Közben elkezdődtek a demózások az új anyaghoz, ősszel ki szeretnénk jönni egy e.p.-vel és klippel. Ahogy a fesztiváloknak vége, irány a stúdió!

Fezen: - Marad azért időtök kulturáltan szórakozni?

Papp Szabi: - Mindig.

Fezen: - Ma is lesz valami pörgés?

Papp Szabi: - Persze!

Fezen: - Szeretitek a FEZEN-t?

Papp Szabi: - Nagyon!

Forrás: www.fezen.hu

 


 
Címkék: 
supernem
Fezen Fesztivál