Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mike Portnoy - Ezért hagyta ott a Dream TheatertMikor Portnoy elhagyta a zenekart, melyhez annyi éven át szorosan kapcsolódott, nagy kockázatot vállalt pénzügyileg. A turnézás haszonhajhász játék, elvakult rajongói bázisa van a bandának, még egy olyan zenekarnál is, aki szerény eladási rátákkal büszkélkedhet (a Dream Theater fanyarul a következő címmel látta el 2008-as best of válogatását: ’Greatest Hit… And 21 Other Pretty Cool Songs’, azaz ”a legnagyobb slágerek, és még 21 egész jó dal”). „Ha a Dream Theater-t a Metallica-hoz vagy a Guns N’ Roses-hoz hasonlítjuk, nos, mi nyilvánvalóan nem keresünk annyi pénzt, mint ők”, mondta Portnoy.

„Biztonságban voltam anyagilag a Dream Theater világában, és figyelmen kívül hagyhattam volna minden mást, hogy további karrieremben is biztonságban legyek. De otthagytam őket, mert számomra a zene, az emberi kapcsolatok és az inspiráció, sokkal fontosabbak, mint a pénz.”

Portnoy kilépése nem jelentett veszélyt szponzoraival kötött szerződéseire. A dobfelszereléseket gyártó cégeknek sokszor jövedelmezőbb, ha termékeiket híres zenekarokkal reklámozzák a középosztálybeliek helyett, függetlenül attól, mekkora sztár a dobosuk. Portnoy ritka kivétel ez alól. „Mikor kiléptem a Dream Theater-ből, az engem támogató cégek kitartottak a nevem mellett. Ők nem a Dream Theater-rel, hanem velem, Mike Portnoy-jal üzleteltek, és mögém álltak, bárhogyan döntöttem.”

 

Címkék: 
Mike Portnoy
Dream Theater