Bejelentkezés

x
Search & Filters

Black-Out - A zenekar különleges pirotechnikával, látvánnyal készül a szombati koncertre (interjú)



November 15-én, szombaton újabb születésnapját üli a Black-Out zenekar a Barba Negra Music Clubban, ennek kapcsán beszélgettünk kicsit Csányi Szabi gitárossal.

Rockbook: Immár a második ikszen is túl van a zenekar. Mi az, amire a legbüszkébbek vagytok, van-e valami, amit ki tudnátok emelni az elmúlt 20 évből?
 
Csányi Szabi: Legbüszkébbek a 20 év barátságra vagyunk, a közönségünkre és az összes lemezre, amik külön-külön mind sokat jelentenek számunkra. A Black-Out gyakorlatilag végigkísérte a felnőtté válásunkat, szívünk-lelkünk a lemezekben.

Ha díjat kellene kiemelni, akkor a Fonogram-ot mondanánk, amit a Radioaktív lemezünk nyert el 2007-ben az év hazai modern rock albuma kategóriában. De minden szakmai- és közönségdíj elismerés és öröm volt számunkra.
 
Rockbook: November 15-én ismét szülinapot ünnepeltek, készültök valami különlegessel az idei eseményre?
 
Csányi Szabi: A zenekar életében először, különleges pirotechnikával, látvánnyal készülünk, ez nekünk is élmény lesz, reméljük a közönség is szeretni fogja!
Előhúzunk a fiókból olyan régi dalokat, amiket nagyon szeretnek, akik élik a Black-Out érzést.

A próbákon azt érezzük, hogy a régi dalaink mai szemmel és füllel is hasítanak, gyökeresen nem változtatunk rajtuk, de a hangzás modernsége fontos számunkra.
 
Rockbook: Viszont megjelenik a tavalyi jubileumi koncertről egy dvd, amit a koncerten lehet majd kapni és dedikáltatni. Hol lehet majd kapni a koncert után ezt a dvd-t?
 
Csányi Szabi: Az Edge Records (Hammer) hosszú évek óta kiadónk. A 20 ÉV 20 DAL koncert dvd-nk is az ő gondozásukban jelenik meg, és mindenhol kapható lesz, ahol a kiadványaik.

A koncert előtt 19:30-tól dedikálunk, nagyon várunk mindenkit egy kis közönségtalálkozóra:)
 
Rockbook: Évek óta nem rukkoltatok elő új anyaggal, terveztek új albumot, így az eredeti felállással?
 
Csányi Szabi: Új lemezt nem tervezünk, mert nagyon ritkán találkozunk, és nem tudjuk igazán beletenni magunkat egy termékeny közös munkába. Egyelőre évi 1-2 koncertben gondolkozunk, amire viszont masszívan készülünk, és úgy tervezzük, kiélvezzük minden pillanatát. Már a próbákon is jól látszik, mennyire sütni fog ez a buli!
 
Rockbook: Kowának, mint tudjuk ott a Vega, a többiek foglalkoznak most valami más projekttel a Black-Out mellett?

Csányi Szabi: Igen, mindenkinek megvannak az egyéb elfoglaltságai, több fronton foglalkozunk a zenével. Attis és Szabi a Budapesti Rocksuli tanári karát erősítik már 2 éve, emellett Attis a Special Providence-ben túrja a basszust, én a Foo Fighters tribute bandájában tépem a húrokat, Zoli továbbra is Royékkal és a Linkin Park tribute bandájával zenél aktívan.
 
Rockbook: Mi az oka annak, hogy ilyen keveset koncerteztek? Idén a szülinap lesz az egyetlen koncert. Ez tudatos döntés, vagy így alakul?
 
Csányi Szabi: Mindenképpen tudatos döntés volt, és most, hogy közeledik a nap, azt gondoljuk, jól is tettük! Feltöltődve, Black-Out dalokra kiéhezve várjuk a szombati bulit, és nagyon várjuk a közönségünket, hogy velünk tartsanak ezeken a kuriózumszámba sorolható koncerteken.
 
Rockbook: Egyéb tervek a jövőre nézve?
 
Csányi Szabi: Majd november 15-e után visszatérünk rá:) Addig mi sem tervezünk.


Aki pedig szeretné megnézni ezt a kuriózumszámba sorolható koncertet, az menjen nov. 15-én a Barba Negra Music Clubba és töltődjön fel a jól ismert dalokkal!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1465968587001886/?ref=ts&fref=ts

Barba Negra Music Club
Budapest XI. kerület
Prielle Kornélia utca 4.

Program:

20:30: Lucy
21:15: Hollywoodoo
22:15: BLACK-OUT

Jegyek:

elővételben: 2000 Ft,-
helyszínen: 2500 Ft,-

 

 



 

Címkék: 
Black-Out