Bejelentkezés

x
Search & Filters

P. Mobil - Baranyi Laci 'The Police'-t énekelt, Szergya youtube csatornát indított

A P. Mobil szőrös torkú énekese, Baranyi László nemrég indított YouTube-csatornáján mindjárt egy Police-nótával debütált, méghozzá olyan a capella variációban, amely nem csak egyedi, de újszerű, ötletes és ütős is.

Power A Capella Cover – ezzel az elnevezéssel indult a közelmúltban a P.Mobil különleges orgánumú énekese, Baranyi László önálló YouTube-csatornája. A portálon elsősorban a rockzenész kedvencei csendülnek fel a capella feldolgozásban. Emellett - tervei szerint - saját dalok is terítékre kerülnek majd. Elsőként a világhírű Police Roxanne című számának átiratával találkozhatunk, amely az „All This Time" című, 2001-es Sting koncertlemezen szereplő változat alapján készült.

Baranyi Laci, aki a hangszeres kíséretet teljes egészében emberi hangokkal helyettesíti (természetesen valamennyit ő interpretálja), merőben más zenei világba kalauzolja az igényes muzsika kedvelőit.

- A capella videóimmal az emberi hangban rejlő lehetőségekre, az emberi hang sokszínűségére szeretnék rávilágítani. Nincs még egy olyan hangkeltő eszköz, ami ennyire sokoldalú lenne. A zenélés legősibb formája az ének, amit közvetlenül a természet alkotott – osztotta meg ars poeticáját az énekes, aki elsősorban nem kórusmű átiratok készítésére hegyezné ki tevékenységét, inkább hangutánzással szeretne játszani. Szeretném bemutatni, hogy pusztán énekhanggal, szájjal megszólaltatott zörejekkel, hangeffektekkel milyen színesen meg lehet formálni egy-egy dalt – foglalta össze az önálló YouTube-csatorna létrehozásának célját Baranyi László.

 

 

Elindult a Rockbook Rockmagazin közösségi oldala, gyertek és regisztráljatok! Klikk ide: http://www.rockbook.hu/kozosseg

 

Szergya, azaz Szebelédi Zsolt, aki elsősorban a tempókért és a ritmusokért felel a P. Mobilban, Magyarország vezető hardrock bandája mellett saját, feltörekvő zenekarát sem hanyagolja el. Csattanós választ adva a 21. század egyik művészi-technikai kihívására saját csatornát hozott létre az egyik videómegosztón.

A P. Mobil és a VálaszÚt együttesek kitűnő muzsikusa ez év júniusában elindította Szergya névre hallgató YouTube csatornáját, ahol főleg saját dalait, illetve különböző feldolgozásokat tesz majd közzé. A project színvonalát emelendő, neves, vagy épp feltörekvő tehetséges előadókat kért fel vendégszereplésre. Szergya elsődleges irányvonala a rock és metál, de tervei szerint más stílusokban is szeretné kipróbálni magát. Első klipje az Írhatunk egy új legendát! már megtalálható a videómegosztón. Témája az elvándorlás, amelyben adekvát választ kapunk korunk egyik legégetőbb és a közbeszédet leginkább uraló problémájára. A kitűnően megkomponált dal hangulatának fokozásához hozzájárul egy hamisítatlan Szergya-dobszóló is. Érdekesség, hogy Baranyi László (P. Mobil) és Kiss Zoltán (Iron Maidnem, ZBB, Ego Project, Run for Power) éneke két ellentétes szemléletet, világlátást tükröz.

Szebelédi Zsolt - tervei szerint - a közeljövőben Somogyi Remig gitárossal és Saróka Liliána énekesnővel kíván együtt dolgozni.

 

 

Fotó: Tórös Erika

 
 

Címkék: 
P. Mobil