Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rockzenészek emlékeztek a targikusan elhunyt Fűzy Ákos tiszteletére rendezett búcsúesten

Hatalmas emberségről és összefogásról tett bizonyságot tegnap a Junkie Jack Flash, a 30Y, a Kiscsillag és a Punnany Massif zenekar, a Fűzy Ákos tiszteletére rendezett búcsúesten. A pécsi alternatív zenei színtér nagyjai azonnal a jó ügy mellé álltak és a rendezvény teljes bevételével a tragikus balesetben elhunyt sikeredző családját támogatják.

Az estét a Junkie Jack Flash nyitotta, a fiatalokból álló pécsi rock and roll zenekar 2012-ben alakult. A négytagú banda klasszikus felállásban játszik: ének-gitár, vokál-gitár, basszus és dob. Tíz számmal nyitották meg a koncertek sorát. Volt szó érzéketlen lányokról, féktelen szabadságról, nőkről meg alkoholról, amely Megér mindent és arról is, hogy Hogyan kell repülni. „Néha rossz, amúgy nagyon jó” végül a Rockstar című dalukkal zártak a srácok.

Utánuk egy rövid átállás után színpadon a 30Y, jelenlegi felállásban, négyen. Ők nyolc dalt szedtek elő a repertoárból.  A Szentimentálé évet lezárva, most újra előveszik az erősítőket, a torzítókat és feltekerik a hangerőt. Teremtőssel kezdtek, majd Rajzszöggel középre tűzték a véleményüket. Zoli is basszusgitározott, Ádi is szólózott és fordítva. Ezután a Puhatalpú lányok, a Felhő és a Dajkák meséje következett, mind zúzdás verzióban. Eszméletlen hőség volt a teremben, mégis szinte egy emberként élvezte a tömeg a 30Y visszatérését a jól megszokott hangzáshoz. Elmaradhatatlan volt a Bogozd ki és végül a Sötét van, ami közben mindenki egyesével elhagyta a színpadot, míg már csak Zoli állt ott, egyetlen lámpával megvilágítva, de hát sötét van akkor, amikor vége van. A koncert ezzel véget ért, de „Mégse sírnak nagyon csak kocsikba szállnak az életnek előre és háttal a halálnak.”

Az est harmadik fellépője a Kiscsillag volt. Lassabb és gyorsabb dalokat is találhattunk egyaránt a felhozatalban, például: Ha én lennék, 2014, Légyszíves, majd Örökre szívembe zártalak, Sirály és Van- e szándék, sőt még a Fishing on Orfű dala is előkerült. „Tényleg csak pár centire vagyunk a semmitől ide, milliárd fényév a mindenség, innen is látszik, milyen szép.” Hát mi idáig tudtuk a történetet, míg nem segítség érkezett a színpadra: a 30Y két tagja Beck Zoli és Sárközy Papa. Ők és Lovasi hármasban adták elő a Hang és fény című Kispál és a borz dalt, amivel Zoliék már tavaly is felléptek a Kispál-napon, aztán Kispi is csatlakozott és végül eljátszották a Csillag vagy fecskét.

Míg a színpadot előkészítették az utolsó zenekarnak, Lovasi András tartott egy rögtönzött felolvasó estet. Hamvas Béla borhoz fűződő gondolatait, filozófiáját osztotta meg a már amúgy se szomjas közönséggel, ami csak még fokozta a hangulatot. Végül színpadra lépett a Punnany Massif. Ők ugyan csak négy-öt számot játszották, ám azok nagytöbbségét mind Ákosnak ajánlva. Így az Engedd el-t vagy a Csönded vagyok című dalt, Beck Zolival kiegészülve.

Tehát így ért véget a nagyjából négy órás jótékonysági koncertsorozat. Szerintem senki nem bánta meg, aki a jó ügy mellé állt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hetesi Júlia

 

 


 

Címkék: 
Junkie Jack Flash
30Y
Kiscsillag