Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tetoválás, szépségverseny, hülyegyerek – Fish! koncertbeszámoló (Ultimate Combat)

A múlt szombati Ultimate Combat (Lurdy Ház) elsősorban a tetoválásról, a motorokról és szép lányokról szólt, de a vizuális élmények mellett a fülnek is jutott rendesen.

Erről gondoskodott (az Ozone Mama és a Mystery Gang mellett) a Fish!zenekar, akik leginkább kiváló koncertjeikről híresek-hírhedtek e hazában.

Most is folyamatosan szivárogtak be az emberek a rendezvény koncerttermébe, hiszen kihallatszottak a „popos dallamok, punkrock, korszerűtlen rapmetál, indiediszkó”. Ők jellemzik így kissé eklektikus zenéjüket, amelynek egyre több rajongója van. Szerintem itt is szereztek néhányat, hiszen „ez itt pont olyan hangulat, amilyen mindig is kellene”.

A megszokott koncerthelyszínekhez képest nem egészen optimális körülmények (a Lurdy Ház azért valljuk be, nem élő rockzenére van berendezkedve) ellenére felpörgették a bulit a most megjelent Konzervzene című albumuk új dalaiból és az ismert slágerekből összeállított műsorral. Irónikus szövegeikkel és az erőteljes gitáron alapuló zenéjükkel a kiállítás közben betévedő közönséget is felrázták, mindenkit magukkal ragadt a lázasan is remekül doboló Maróti András, a mindig grimaszoló Binges Zsolt, a szerény, ámde annál jobban gitározó Gajda Mátyás és a hangulatfelelős énekes: Kovács Krisztián. A színpad körül állók tágra nyílt szemmel figyelték az onnan időnként leugráló frontembert, aki mindent megtett a szórakoztatás érdekében.

 


Szívesen hallgattuk a régebbi dalokat: Személyes üzenet, Sav, Mi vagyunk itt, Magasan száll, Majdnem Kalifornia, Egyszer akarom, bemutatkozott néhány új is: Ki van kivel, Gyere ki a rétre, Hülyegyerek, Konzervzene. Az angol nyelvű számok közül a Keep your Secret és a mostanában reklámzenévé (is) vált You vs Me mellett Bloodhound Gang, Nirvana, Sting, Bye Alex (!) dallamok is felhangzottak. Persze minden a maga helyén és idejében, ahol a buli ritmusa, a zenekar és a közönség kívánta – igényes, érthető popzene ez, ne gondoljunk bele szellemi magaslatokat, csak értsük meg, miről van szó.

Az új lemez (Konzervzene) igazán dinamikusra sikeredett, nincs szenvelgés, nincsenek lassú dalok, van viszont odamondogatás, szarkazmus, önirónia, punk, rock, metál, erős gitár.

Ezzel az új albummal folyamatos országjárás közben van a zenekar, Pécstől Székesfehérváron át Nyíregyházáig mindenhol „letépik a fejünket”. Az album különleges konzerv-formában vásárolható meg, egyedi mini-disc-kel és meglepetésekkel a Popshop oldalán.

Budapesten legközelebb november 29.-én a BarbaNegrában láthatóak, ahol bemutatják a nagyközönségnek az új albumot.

www.popshop.hu/623-fish

facebook.com/fishzenekar

 

 

 

Valerie
 

Címkék: 
fish!