Bejelentkezés

x
Search & Filters

Viharos rajtot vett Székesfehérváron a FEZEN Fesztivál



Viharral és rock n' rollal indult a 18.-ik FEZEN Fesztivál. Bár a természet másként  akarta, a fesztivál személyzete és a fellépők nem hagyták, hogy a közönség zene és buli nélkül maradjon. Nagyobb zökkenések nélkül vészelték át az esti dörgéseket, és az igazi durranás csak a színpadokon volt.

A tikkasztó hőség és a sivatagi hangulat sem rémisztett el senkit attól, hogy ismét itt töltsön négy napot Székesfehérváron. Az első roham a kempinghez és a sörsátorhoz vezetett. Szinte le se értek a sátorkarók a földbe, már hallatszottak a beállások, a hangolási kezdemények a színpadok felől.

Az igazi mély csendnek a Leander Rising vetett véget. Hangos és kegyetlen dübörgéssel rázta ki a sziesztázásba süllyedő fesztiválozókat. Hamar feltöltötték a sátrat a kíváncsi és bulira éhes emberek. A koncertet végig laza fejmozgások és kemény harcok kísérték. Az első koncert erős lökést adott a bemelegítéshez.

 

Leander Rising

 


Természetesen nem csak egy színpadon mozgott az élet. Gyorsan csatlakozott a mozgalomhoz a No wave sátor, melyben délután a Fezenre veled győztes zenekarai vállalkoztak a hangulat fokozására. A Rézangyal színpad a Cabrioban egy könnyedebb stílusú zenekarral a Just five-val tartotta a padok között az embereket. Ha valaki a délutáni hőséget egy sörrel és egy fejrázással vészelte volna át, ő sem csalódott, a Hammerworld csarnok felé vette az irányt. A délutáni melankólia helyett a gitárszaggató vad pörgés a sötét csarnok bugyraiból feltörő zúzás és darálás garantáltan elűzte a meleget és a fényt.

Estéhez közeledve az Ocho Macho behozta a könnyed táncos muzsikát és partizenét. Jártak a lábak, billegtek a csípők. Áthoztak a kora esti fénybe egy kis spanyol tengert.  S estére a csillagok is eltűntek, sötét massza lepte el a Fezen eget. A Media Markt színpadon a Kiscsillag hozta be a tiszta teret. Minden lélegzettel bővült a sátor, se eső, se szél nem szabott gátat a koncertnek. Belül semmi jele nem volt, hogy kívül üvölt a természet. A Kiscsillag egy percre csendesülősre váltott, de a technikán sem talált fogást magának a szél. A viharnál hangosabban tombolt a tömeg.

Az amerikai Hellyeah zenekar leüvöltötte a vihar szemét. Veszettül erős sikoltásokkal törtek át az estén. Akik addig a Hammerworld csarnok biztos falai között voltak, azok is elindultak, hogy megnézzék Vinnie Paul zenekarát, s hogy ugyanakkora erővel taszítják e szét a sátrat a hangok, mint ahogy annak idején a Pantera zúzása tette.

 

Hellyeah

 


A No wave sátor sem tétlenkedett. A Magashegyi Underground és a PASO megmozgatott mindenkit a sátorban és körülötte. Laza dallamok és kellemes melódiák csaptak végig Székesfehérváron. És a buli csak most indul be igazán, ez még csak a nulladik nap volt, ma Tarjával, Destructionnel, Punnanyval, Akkezdet Phiaival és még rengeteg zenekarral folytatódik a 2014-es FEZEN.

 

További képek itt és itt.

 

Fotók: Tar Károly
 

 

Címkék: 
FEZEN Fesztivál 2014
Hellyeah