Bejelentkezés

x
Search & Filters

Twin City

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

A Twin City erőteljes zenei alapokra helyezett dalai az amerikai country rock és southern rock stílusok jellegzetes motívumait sajátos dallam- és képi világgal elegyítik. Megszólalásuk elektromos hegedűvel kiegészítve dús, háromszólamú vokálon és virtuóz gitárjátékon alapszik.  A 6 tagú - kedvenc kifejezéssel -  „Female Fronted” csapat sokéves zenei tapasztalatával alkotta meg a hazai zenei palettán ezt az irányzatot, melyet „Rock’n’Country”-nak és „kísérleti country”-nak nevezett el. Ezek a kifejezések utalnak a stílusok között nyitott átjárókra, és jelzik,  hogy a Twin City a country zene 21. századi, közép-kelet-európai ágát formálja.

A dalok egy részét az erőteljes szövegvilággal bíró saját szerzemények alkotják, másik részét pedig az egyedi, préri-kompatibilis rock átdolgozások jelentik. A különböző stílusjegyek nem csak a zenéjükben vannak jelen, hanem a színpadon is, ahol a country legismertebb jelképe, a cowboy kalap tökéletes kiegészítője a különböző emblematikus viseletek és irányzatok alap elemeinek az indián hagyományokra rímelő arcfestéstől a viktoriánus saloon girl stíluson át akár a punk jelképekig. A Twin City a legkeményebb és legegyedibb country zenét játszó csapat ma Magyarországon.

Az együttest 2011-ben alapította Jung Norbert és Jung Andrea. Jung Norbert neve ismerősen cseng a hazai rock életben. Az ország legkiválóbb rock gitárosainak egyike; 1987 óta neves rock, metál és punk együttesek dicsérik a nevét és kezét: Pokolgép, Sing Sing, Dirty Dance, Cool Head Klan stb., továbbá számtalan produkcióban és albumon közreműködött gitárosként, zeneszerzőként, hangmérnökként Bery-től az Emberek együttesig.

A Twin City-t a kezdetektől egyre növekvő érdeklődés övezi. Az elmúlt években jelentős rock- és motoros fesztiválokra kaptak meghívást, az őszi-téli szezonban a klubok visszatérő, rendszeres fellépői. 2012-ben a P. Mobil előzenekara voltak. Első, önálló dalaikat a 2013-as Magyar Dal Napja keretében mutatták be, a Zeneszöveg.hu helyszínén. 2014-ben nagy sikerrel adtak közös koncertet Greg Holt, amerikai country hegedűssel, aki többek között Trace Adkins és Gretchen Wilson country sztárok session zenésze. Az esemény a magyarországi Cowboytánc Produkció szervezésében került megrendezésre, akikkel az együttes szoros együttműködésben dolgozik a stílus magyarországi népszerűsítéséért.

Jelenleg is készítik első albumuk dalait, melyet a megszokottól némileg eltérő formában terveznek majd megjelentetni.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Jung Norbert
szólógitár
vokál
Jung Andrea
ének
hegedű
Lahovicz "Puccer" Zoltán
gitár
Roboz Réka
vokál
Éber Tamás
basszusgitár
Mándli Attila
dobok
Címkék: 
Twin City