Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Lord zúzást ígér a várpalotai Alfa Fesztiválon (interjú)

Idén a 41. születésnapját ünnepli a Lord. A legendás zenekar július 20-án a várpalotai Alfa Fesztivál nagyszínpadán ad koncertet. A fellépés előtt Pohl Mihály énekes, Gidófalvy Attila billentyűs és Horváth István menedzser válaszolt a Rockbook kérdéseire.

Rockbook: - Nem sok olyan rockzenekar van Európában, amely ennyi év alatt is folyamatosan aktív maradt. A Lord a négy évtized alatt folyamatosan koncertezett és lemezeket készített. Mi a titkotok?


Lord: -  Nem kell titkot keresni, egyszerűen imádunk zenélni, és hiszünk abban, amit csinálunk. Ha hiteles vagy, azt a közönség észreveszi, mert lejön a színpadról.

Rockbook: - Melyek voltak azok a fellépések, pillanatok, amelyekre különösen szívesen emlékeztek vissza?

Lord: - A zenekar megalakulása, 1972 óta a rengeteg koncert alatt rengeteg élmény ért minket, ezért nem szeretnénk kiemelni egyet sem (nem is tudnánk). Viszont a tavalyi 40. születésnapi PECSA- buli, hát a mai napig libabőr….

Rockbook: - Hogyan változott a rajongói bázisotok az eltelt évek alatt?

Lord: - A rajongótábor fontos egy zenekar életében, hiszen akár lemezről, akár koncertről van szó, nélkülük ez nem megy. Szerencsére az eltelt 41 év alatt a Lordnak olyan rajongótábora alakult ki, amely pestiesen szólva „nem semmi”. Egészen fiatal gyerekektől - akik fújják a szövegeket - az idősebbekig minden korosztály jelen van a bulikon. Ez felemelő érzés. A Lord munkássága több generációt ölel át, ami mutatja azt, hogy a nívós, értékes muzsikára igenis szükség van. A törzsközönségünk mellett mindig látunk újabb arcokat is, akik rövid időn belül szintén állandó rajongókká válnak, és hoznak magukkal újabb, a Lordra és az igényes zenére fogékony embereket.

Rockbook: - A várpalotai Alfa Fesztivál közönsége milyen repertoárra, milyen bulira készülhet július 20-án?

Lord: - Az Alfa Fesztiválon viszonylag rövid játékidőt, egy órát kaptunk, de nem lesz lazítás! Tömör, nagy slágereket tartalmazó zúzás várható.

Rockbook: - A rockzenekarok manapság folyamatos ellenszélben dolgoznak Magyarországon, hiszen a rádiókban, tévékben ezt a műfajt mostohagyermekként kezelik. Mennyiben befolyásolja ez a Lord munkásságát?

Lord: - A Lord életében nem mondható jelentősnek a médiában való szereplés. Ezt persze több zenekar is elmondhatja magáról. A koncertek teltházasok, a közönség szeretetét változatlanul érezzük, és ezt semmilyen rádiós szereplés vagy mellőzés nem befolyásolja.

Rockbook: - Az elmúlt 41 évben több díjat is kapott a zenekar. Mennyire számítanak ezek az elismerések?

Lord: - Fontosak, hiszen szakmai és közönségdíjakról beszélhetünk, ami azt mutatja, hogy jó úton vagyunk. Számunkra a legnagyobb elismerést a közönség adja hétről hétre!

Rockbook: - Milyen terveitek vannak a közeljövőben? Készültök esetleg nagykoncertre, új lemezre vagy dvd-re?

Lord: - Nálunk nincs kicsi és nagy koncert, KONCERT van. Különösebb készülés nincs, tesszük a dolgunkat. A mottónk az, hogy „nem lehet megállni, mindig ezerrel kell égni.” A tervek szerint januárban stúdióba megyünk és 2014-ben új lemezzel jelentkezünk.  A LORD LEGYEN VELETEK!

 Alfa Fesztivál július 18-20. Várpalota

Egy év kihagyás után idén újra lesz könnyűzenei fesztivál Várpalotán. A Cseri Parkerdőben július 18. és 20. között először rendezik meg az Alfa Fesztivált, amely öt zenei helyszínen 80 koncerttel, az ország legolcsóbb belépőjegyeivel, pénztárcabarát árakkal, színvonalas kempinggel és igényes programmal várja a vendégeket. A három nap alatt olyan népszerű előadók lépnek fel, mint például Deák Bill Gyula, a Beatrice, a Bikini, az Alvin és a Mókusok, a Lord, a Republic, az Ossian, a Moby Dick, a 30. születésnapját ünneplő Auróra, az Intim Torna Illegál vagy az Anna and the Barbies. A Monster Wigwamban akusztikus koncertek és rock DJ-k is lesznek, a Jager Bar-ban kedvünkre Guitar Hero-zhatunk vagy karaokezhatunk, esténként stand up comedy-sek lépnek fel, a Hangmester.hu-Nemadomfel sátorban pedig bárki kipróbálhat professzionális hangszereket. Aki Magyarország területén belülről érkezik az Alfa Fesztiválra, az odafelé útra megvásárolt vonatjegyére a helyszínen pecsétet kap, amivel hazafelé már ingyen utazhat. De nemcsak a MÁV-val érkezőknek kedveznek a szervezők: az autósokat egy 650 férőhelyes parkoló fogadja majd. A bérletesek egy elkerített, beléptető rendszeres kempingben alhatnak három napig mindössze 500 forintért. A napijegy - ami kizárólag a helyszínen kapható majd - 2499 forintba kerül. A háromnapos bérlet ára elővételben 5990, helyszínen 6900 forint.

További információk:

http://alfafesztival.hu/

http://www.facebook.com/AlfaFesztival

 

Címkék: 
Alfa fesztivál
Várpalota