Bejelentkezés

x
Search & Filters

41 éve lépett P. Mobil-ként először színpadra Schuster Lóránt bandája

41 éve, 1973 áprilisában rövid közlemény tudatta az Esti Hírlapban, hogy a Gesarol együttes a jövőben P. Mobil (Perpetuum Mobile) néven lép fel, és az új zenekar bemutatkozó koncertjét 1973. május elsején tartja, a Budai Ifjúsági Parkban. A P. Mobil - Póta András (dob), Schuster Lóránt. Cziránku Sándor (gitár), Huszár Györgyi (ének), Losó László (basszusgitár/ ének), Serényi Miklós (ének) - igazi debütálására azonban a miskolci popfesztiválon került sor, ahol a slágervonal és a progresszív rock képviselői között egyedüliként játszottak hard rockot, június 10 – én Cziránku helyett már Bencsik Samuval.

 

 

Azóta számos tagcsere volt, a hazai legendás zenészek nagy része megfordult a zenekarban, néhányan már az égizenekart játszák. A jelenlegi felállás: A „Főnök” továbbra is Lóránt, gitáron Sárvári Vilmos, dobok mögött Szebelédi Zsolt, bass Tarnai Dániel, billentyű Szabó Péter, és végül, de nem utolsó sorban az énekes: Baranyi László. A banda továbbra is aktív, és az eredeti 73 – as bemutatkozó bulihoz igen közel, az idei Efott-on szinte napra pontosan Ők is fellépnek 07.18 – án 23.30 –kor a nagyszínpadon Miskolctapolcán, aztán nem sokára augusztus közepén jön az újabb nagykoncert a Budapest Parkban a tavalyihoz hasonlóan. Az őszi nyitó klub bulin (október 11. Crazy Mama) megjelenik az új album: a „Farkasok völgye Kárpát – medence” a Grund Recors gondozásában!
 


A 12 új dal:

01. Farkasok Völgye Kárpát – medence
02. Nagyon fáj
03. Nyomjad papa!
04. Nem akartam megszületni
05. Börtönbolygó
06. Az ördög tudja
07. Sexrabszolga
08. Vírus
09. Élve vagy halva
10. Ne játszd újra Sam!
11. Te és én
12. Tudom ki vagyok

Az öt bónusz dal:

01. Nem érzek semmit
02. Ha megszólalnál
03. Kétforintos dal (akusztikus)
04. A Csitári hegyek alatt
05. Gyöngyök és disznók

A számok sorrendje nem végleges, a bónuszokból annyit tesz a CD-re a Mobil, amennyi ráfér! Mellesleg a „Főnököt” nem rég műtötték, javulgat, s facebookon így nyilatkozott: - Jövök föl, mint a talajvíz! Köszönöm a sok sms-t és a támogató szavakat. Remélhetőleg hamarosan láthatjuk pár hónap kihagyás után az „Élve vagy halva”-koncert turnén. Fellépnek az említett két helyszín mellett még jópár helyen, amiről itt lehet tájékozódni: http://www.pmobil.hu/pmobilkoncert.htm

Facebook

 


Juhász Peti
 

Címkék: 
P. Mobil
Schuster Lóránt