Bejelentkezés

x
Search & Filters

Őszi-téli turnéra indul a Kiscsillag zenekar. Íme a helyszínek és a dátumok!



A Kiscsillag zenekar 2014 őszén újra országos turnéra indul. A koncertek között lesznek táncolós, klasszikus Kiscsillag bulik és folytatódik az Idáig tudom a történetet koncertsorozat is.

“Mindenkinek vannak történetei, vagy saját alapanyagból, vagy barátok, ismerősök életéből, jól végződnek, rosszul végződnek, viccesek, tragikusak, vagy viccesek és tragikusak. Sokszor attól függ, hogy éppen milyenek aznap, hogy hogyan kezdjük el, hol hagyjuk abba, miért és kinek mondjuk. Így begyakoroljuk őket, csiszolódnak, tömörödnek, ha nem elég színesek, hozzágondolunk egy másik hasonló sztoriból egy árnyalatot, míg a végén magunk se tudjuk, mikor és hol is volt, kivel történt és pontosan mi is. Illetve talán még tudni véljük, de az már nem lényeges. A történet már levált rólunk, és az is lehet, hogy magja lesz egy novellának, versnek, dalnak. Itt most egy rendhagyó koncert lett be belőle.”- mondta el Lovasi András, a Kiscsillag fő dalszerzője az estről, amelynek fő különlegessége tehát, hogy a zene mellett fontos szerepet kapnak benne prózai szövegek.

Az Idáig tudom a történetet koncerteken a Kiscsillag zenekar és vendégeik a dalok között és dalokban mesélik el egy szerelmi háromszög eseményeit, amelyeknek formába öntéséhez kezdetben Lovasi Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak, hogy írja meg a dalokat összefűző történeteket, majd később Lovasi továbbírta a történetet ugyanazokkal a szereplőkkel.

A koncertsorozat zenei programja jórészt az idén márciusban megjelent Szeles album szerkesztését követi. Az est irodalmi szövegei mellé így a legújabb Kicscsillag lemez dalai kapcsolódnak, erről a lemezről Erdős Virág költő, a következőket írta:

"Ezzel az őrületesen zseniális szöveggel egy baj van. Hogy nem én írtam."

(Erdős Virág)

Az irodalmi színház és a popzene műfaji sajátosságaira épülő esteken a zenekar vendég fellépőkkel egészül ki: Császári Gergely, Németh Juci vagy Péterfy Bori énekesnők és Vedres Csaba zongoraművész lépnek színpadra a Kiscsillag zenekarral az Idáig tudom a történetet koncerteken.

Az őszi turné első állomása a MÜPA, ám ez a koncert már most telt házas, több mint egy hónappal a koncert dátuma előtt minden jegy elkelt.

 


Az 2014-es őszi-téli turné helyszínei és időpontjai:

11.07. Budapest - MÜPA - minden jegy elkelt
11.08. Tatabánya – A Vértes Agórája (Idáig tudom a történetet)
11.15. Miskolc – Művészetek Háza (Idáig tudom a történetet)
11.20. Nagyvárad – Moszkva Kávézó
11.21. Nyíregyháza – X-Café
11.22. Debrecen – Roncsbár
11.28. Veszprém – Expresszó
11.29. Dunaújváros – Galéria Jazz Klub
12.05. Békéscsaba – Csabagyöngye Kulturális Központ (Idáig tudom a történetet)
12.19. Szeged – IH Rendezvényközpont (Idáig tudom a történetet)
12.20. Szombathely – AGORA Savaria Mozi (Idáig tudom a történetet)
12.27. Zalaegerszeg – Keresztury ÁMK
12.28. Sopron – Hangár Music Garden
12.29. Pécs – Kodály Központ (Idáig tudom a történetet)

 


 

Címkék: 
Kiscsillag